Πώς να είστε ελκυστικοί

Πώς να είστε ελκυστικοί
Όλοι θέλουμε να είμαστε ελκυστικοί. Για να πετύχουμε στη ζωή μας, προσπαθούμε να «προσελκύσουμε» ανθρώπους: μπορεί αυτοί να είναι φίλοι, πελάτες, εργοδότες, ψηφοφόροι, επενδυτές, προμηθευτές, ένας σύντροφος, οι φίλοι μας στο Facebook, οι followers στο Twitter κλπ. Φυσικά, για να πετύχουμε τους στόχους μας στο σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο που ζούμε, αυτή η προσέλκυση θα πρέπει να ξεπερνά την φυσική ομορφιά και το στυλ.
Παρακάτω είναι έξι βασικά πράγματα που κάνουν οι πιο ταλαντούχοι επιχειρηματίες που τους κάνουν ελκυστικούς. Μπορούν να εφαρμοστούν σε οτιδήποτε προσπαθείτε να προσελκύσετε στη ζωή σας:
1) Ηγηθείτε με πάθος.
Όταν είστε παθιασμένοι με τις ιδέες σας και έχετε συνδεθεί με το σκοπό που εξυπηρετεί η αποστολή σας, η ελκυστικότητα σας είναι τεράστια. Σύμφωνα με τα λόγια του στρατιωτικού Ferdinand Foch, "Το πιο ισχυρό όπλο στη γη είναι η ανθρώπινη ψυχή που φλέγεται".
2) Μην προσποιείστε.
Σήμερα, όλοι μας έχουμε ιδιαίτερα ανεπτυγμένους "ανιχνευτές ψέματος" για αυτό φροντίστε να είστε αληθινοί και ειλικρινείς. Η αυθεντικότητα είναι πολύ ανώτερη από τα μεγάλα λόγια. Πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, η οποία μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε μια στιγμή. Μην απολογείστε για το τι δεν είστε και προβάλετε και επικοινωνήστε με θάρρος αυτό που πραγματικά είστε.
3) Δείξετε ενδιαφέρον για τους ανθρώπους.
Όταν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους ανθρώπους, τότε θα τους προσελκύετε. Να ακούτε περισσότερο και να μιλάτε λιγότερο. Κάντε ερωτήσεις και επιδιώξτε να καταλάβετε. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίζετε τους ανθρώπους και θα εκπλαγείτε βλέποντας πως ο καθένας θα θέλει να γίνει φίλος σας.
4) Να είστε ακέραιοι.
Αν δεν είστε σίγουρος για τον εαυτό σας ή για τις ιδέες σας, το ίδιο θα κάνουν και οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Η αυτοπεποίθηση είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό σε κάθε προσωπική ή επιχειρηματική πράξη πειθούς. Διατηρώντας σταθερή στάση στις πεποιθήσεις σας, γίνεστε ελκυστικοί στους άλλους.
5) Να είστε αξιοσημείωτοι.
Ο κόσμος δεν χρειάζεται "άλλη μια από τα ίδια". Είτε πουλάτε το προϊόν σας, τον εαυτό σας, ή το όραμά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι μοναδικό και συναρπαστικό. Χτίστε πάνω στα δικά σας όνειρα και όχι σε μια παραλλαγή του οράματος κάποιου άλλου.
6) Κάντε την διαφορά.
Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα το οποίο να σας αποφέρει πολλά χρήματα σε βάρος του κόσμου, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Αν εστιάζετε στο να επιλύσετε ένα ανθρώπινο πρόβλημα και προσπαθείτε πραγματικά να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, αυτό θα φανεί και θα σας κάνει ξεχωριστούς.
Πιθανότατα η επόμενη ευκαιρία σας εξαρτάται από την ικανότητά σας να πείσετε κάποιους. Εστιάστε στο ποιος πραγματικά είστε και οι φίλοι, οι πελάτες, οι οπαδοί και τα χρήματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.
Εσείς τί κάνετε για να είστε ελκυστικοί; Ποιά είναι τα αποτελέσματα που βλέπετε;
image 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου